Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/7

Efter 111 matcher - Gunnarsson målskytt för Frölunda

110 poänglösa matcher fick räcka – för i match 111 fixade Kristoffer Gunnarsson, 21, karriärens första A-lagsmål för Frölunda.
– Det måste vara nåt slags rekord, känns det som ...

2017 draftades Kristoffer Gunnarsson av kanadensiska Vancouver Canucks i den femte rundan av sju. NHL-klubben hade kollat JVM med Sverige – och sett nånting som de fastnade för i den defensive och starke backen.

Men ni ska veta en sak:

Det var två år efter att han egentligen skulle ha valts.

Och när Frölunda slog HV71 hemma i Scandinavium inför 11 079 åskådare så står 21-åringen från Borås där som en oväntad matchvinnare efteråt.

Efter halva matchen så kämpade Kristoffer Gunnarsson i ett numerärt underläge, precis så som han alltid gör.

Plötsligt bröt Frölunda – och backen stormade mot mål. Pang, skott i nät – 0–1-underläget hade vänts till 2–1 på en och samma period.

– Jag tänkte inte speciellt mycket. Från att jag fick pucken vid bortre blå så är det helt svart egentligen. Jag gick bara in och sköt! Det var en oerhörd glädje när jag såg att den låg i nät. Det var ruggigt skoj!

Du hade hoppats på ett andra-assist den här säsongen – sa du efter 101 poänglösa matcher i A-laget?

– Haha. Det här var alltså bättre än förväntat ... det är många matcher utan mål. Det måste vara nåt slags rekord, känns det som. Jag får väl se när nästa kommer, säger Gunnarsson.

Hur skönt var det egentligen?

– Det var en lättnad, såklart. Att få bryta den raden. Det var stort, säger ett ovant intervjuobjekt.

Om, eller när, du gör ditt första mål i en serie brukar pucken sparas, men Kristoffer Gunnarsson har inte med sig den till omklädningsrummet.

– Jag vet inte ens om nån sparade den! Den kanske ligger i en ishink nånstans. Jag får gå upp och hämta den sen i så fall, skrattar han.

Hur länge dröjer det till nästa mål?

– Jag hoppas inte att det över 100 matcher igen! Jag ska försöka ta mer och mer plats i anfallszonen – och bara skjuta så mycket som jag kan. Jag ska ta de lägen jag får, säger Gunnarsson,

"Det är han värd!"

I dag är Kristoffer Gunnarsson en bättre hockeyspelare än någonsin. Han får förtroendet av Roger Rönnberg i Frölunda – och specialtränas av tuffe backcoachen Kristofer Näslund.

– Jag har jobbat under hösten med att verkligen få igång mitt offensiva spel med puck. Inte så mycket i anfallzonen, egentligen. Mer med uppspel, att bli säker med pucken – och mitt fysiska spel. Det är det jag måste kombinera. Både att spela bra med puck och vara tuff, berättar Gunnarsson.

Roger Rönnberg fyller på:

– Det kändes på något sätt logiskt att han kliver fram och smaskar dit sitt första mål. Det är det som jag kommer att komma ihåg från den här matchen när jag lägger huvudet på kudden i kväll. Jag är oerhört varm i hjärtat över att "Gunnar" får kliva fram och bli matchvinnare. Det är han värd! Jag tycker att han spelar en fruktansvärt bra ishockey i år. Han gör sitt jobb i det tysta ...

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.