Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Så här kommer Frölundas kapten Joel Lundqvist att se ut mot Djurgården den 5 december. Ebba från Drottning Silvias barnsjukhus har målat tröjan.
Så här kommer Frölundas kapten Joel Lundqvist att se ut mot Djurgården den 5 december. Ebba från Drottning Silvias barnsjukhus har målat tröjan.

Ebba har ritat Frölundas nya matchtröja

Så här kommer Joel Lundqvist och Frölunda HC att se ut i årets välgörenhetsmatch. Tacka Ebba på Drottning Silvias barnsjukhus för designen.
– Den är superfin! Jag blir alldeles varm i själen när jag ser den, säger Madeleine Wahlberg på sjukhusets insamlingsstiftelse.

I år kommer inte Frölunda HC ha någon Movember-insamling för mäns hälsa och kampen mot prostatacancer. I stället är det barnen på Drottnings Silvias barnsjukhus som är i fokus under insamlingen med namnet Har du rum för en tjuga?

20 rum för 20 000 kronor under år 2020 ... många tjugor blir det – och målet är alltså att få ihop 400 000 kronor till insamlingen.

– På sikt hoppas vi att vi får in den summan, även om det kanske inte blir innan årsskiftet, säger Madeleine Wahlberg, verksamhetsansvarig på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Nu är i alla fall matchtröjan till insamlingsmatchen mot Djurgården den 5 december klar. Den har ritats av Ebba, som ligger på barnsjukhuset.

– Visst är den fin? Den är superfin! Jag blir alldeles varm i själen när jag ser den, säger Madeleine Wahlberg.

Skulle ha auktionerats ut

Det allra mesta i den hjärtförsedda tröjan kommer från ett och samma bidrag.

– Det är en liten kombination av flera bidrag som kommit in, så det är inte enbart ett som är utvalt. Men det mycket från en tjej som heter Ebba uppe på barnsjukhuset. Hon har gjort den stora grunden i det hela, berättar Madeleine Wahlberg.

Tröjorna var tänkta att auktioneras ut inför en fullsatt arena, men det har corona-pandemin satt stopp för. Nu vet inte Frölunda om vissa av tröjorna kommer att säljas – och när det sker.

– Det är ju knasiga tider just nu. Personalen hos Frölunda är i många fall permitterade och klubben fokuserar på sin kärnverksamhet. Jag är jättetacksam att de överhuvudtaget gör detta för oss. Tanken var absolut att de skulle auktioneras ut, säger Madeleine Wahlberg.

Vill rita tröjan – även nästa år

Drottnings Silvias barnsjukhus och Madeleine Wahlberg hoppas att ett barn får rita matchtröjan även nästa år.

– Vi siktar på ett nytt samarbete – för att kunna nå målet i slutändan. Jag hoppas det blir en nyritad tröja då också. Det hade varit kul. Det har ju mottagits väl den här gången – så varför ändra på ett vinnande koncept?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.