Dyra Frölunda-biljetter säljs på nätet

Det är rusning till biljetterna till Frölundas finalmatch på söndag. Något som utnyttjas på nätet. Där finns nu biljetter för dyra pengar ute. - Jag tycker att det är väldigt tråkigt, säger Peter Pettersson Kymmer.

ANNONS
|

Frölunda spelar sin första final på tio år och det märks på biljetttrycket att det är en efterlängtad finalserie som väntar.

Första hemmamatchen spelas på söndag och den är i princip slutsåld och det har också öppnat marknaden på annonssidor på nätet.

I en annonssäljs över hundra biljetter i olika priskategorie. Några av biljetterna ligger på 800 kronor styck att jämföra med officiellt pris på cirka 540kronor.

Men det finns dyrare exempel.En annan annonsör säljer 15 biljetter för 1100 styck och entredje säljer 6 biljetter för knappa 1000 kronor styck.

- Jag tycker att det är väldigt tråkigt, det är inte så vi vill ha det. Vi har sattbiljettpriser och det är dem somvi vill erbjuda publiken, säger Peter Pettersson Kymmer som är press- och informationschef hos Frölunda.

ANNONS

Just mängden biljetter i en avannonsernaär också något som överraskar honom.

- Jag är förvånad över att det är en person som kommit åt så många biljetter, för vi har ett maxantal på 15 biljetter i en köpomgång, säger Pettersson Kymmer och fortsätter:

- Så vi håller på att kolla på vad som hänt. Det känns väldigt olyckligt.

Samtidigt säger han att det är svårt för klubben att styra över andrahandsmarknaden.

- Det här är ju ett problem som ofta uppstår i samband med evenemang tyvärr.

GP Sporten har också pratat med en avannonsörernasom säger att systemet tillåter att man gör så här.

- Det är marknad och efterfrågan som sätter priserna.

ANNONS