Dumpades av Frölunda – klar för Leksand

Han sågs som en supertalang men fick inte ut sitt spel i Frölunda. Nu fortsätter karriären för Anton Karlsson i Leksand. – Det känns väldigt roligt att vara tillbaka i Leksand igen, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Anton Karlsson var tidigt med och nosade på en plats i Frölundas A-trupp. Under säsongen 2014-15 gjorde han nio matcher i A-laget och säsongen därpå var siffran uppe i 19 matcher. Under förra säsongen blev det bara sex matcher för Karlsson som lånades ut till Oskarshamn i hockeyallsvenskan.

När kontraktet nu löpte ut blev det ingen förlängning med Frölunda. Istället snappades han upp av Leksand som han spelade för under säsongen 2015-16 då på lån från just Frölunda.

– Anton är en riktigt bra boxplayspelare. Hans tuffhet och frenesi är kanske något vi har saknat lite under den förra säsongen, säger Mikael Karlberg i sportrådet i Leksand till klubbens hemsida.

ANNONS

Anton Karlsson själv är nöjd över att vara tillbaka i den klassiska hockeyklubben som siktar på att ta sig upp till SHL nästa säsong.

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka i Leksand igen. Jag fick vara med om något helt fantastiskt när vi gick upp i SHL för två år sedan, och siktet är inställt på att göra det igen. Jag hoppas kunna bidra med min energi där ute, och påbörjar resan i morgon (måndag) klockan 09.00 i gymmet tillsammans med övriga laget.

Kontraktet med Leksand är skrivet på 1+1 år.

ANNONS