Dubbla Stanley Cup-mästaren kan hamna i division 1

Dubbla Stanley cup-mästaren Oskar Sundqvist tränar med Boden i division 1 och klubben jobbar för en värvning.
– Det är naturligtvis en dröm för Boden, säger Joakim Svensson i klubbens sportgrupp till Sportbladet.

ANNONS
|

Det är fortfarande oklart när nästa NHL-säsong kan starta upp och många spelare letar efter alternativ utanför Nordamerika för att få spela hockey i höst.

Nu skriver Sportbladet att Boden i division 1 jobbar för att få till en drömvärvning.

St Louis Oskar Sundqvist, som har två Stanley cup-titlar på meritlistan, tränar med moderklubben Boden – som hoppas att 26-åringen kan spela matcher med dem i division 1.

– Jag har bokat in ett möte med Oskar till veckan, vi ska käka lunch och snacka lite om var han står, säger Joakim Svensson i klubbens sportgrupp till Sportbladet.

ANNONS

Krävs extern hjälp

För att det ska bli verklighet måste St Louis ge sitt godkännande och det måste även lösas med försäkring.

– Vi får se var St Louis står i det här men klart vi ska ställa frågan. Oskar är en jättefin kille och en otrolig idrottsman. Bara att han är med på våra träningar skapar en jättebra nivå, säger Svensson.

Svensson säger att de ännu inte kollat närmre på vad det skulle kosta klubben att ta in Sundqvist med att det skulle krävas extern hjälp för att göra det möjligt ekonomiskt. Han medger dock att det ska mycket till för att allt går i lås.

– Det är naturligtvis en dröm för Boden. Chansen är kanske inte jättestor, men den har samtidigt aldrig varit större.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS