Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Dubbla smällar för Frölunda – förlust och otäck skada

En ny tuff start och Frölunda hamnade i uppförsbacke direkt. En uppförsbacke man aldrig tog sig över utan förlorade mot Luleå som nu kopplade greppet om semifinalserien.
– Det är dumt att släppa in två och sedan börja spela, säger Nicklas Lasu.

Hemmaplansfördelen kämpas det om under en hel och lång grundserie. I fallet med Frölunda och Luleå är det laget från norr som har fyra matcher på hemmais i semifinalserien.

De två första matcherna slutade också med varsin seger.

Dock på respektive lags hemmaplan.

Betydde det att Frölunda skulle ta ledningen på nytt när serien var tillbaka uppe i Luleå?

Nja, inte direkt.

Visst, Frölunda började bäst och hade ett par lägen men Joel Lassinantti stod pall. Istället satte Linus Omark dit pucken i powerplay efter att gästerna från Göteborg varit för många spelare på isen.

Något som domarna till slut inte missade.

Av bara farten kom även 2–0 när Olli Nikupeteri fick läget och smällde dit den.

– Det är tungt att börja i uppförsbacke igen ... vi är stundtals jättebra i fem mot fem men det blir tufft för oss att återigen starta med 2-0. Grejen är att det ändå bara är nästa mål som gäller och det är tidigt i matchen. Jag tycker vi har kvar tålamodet och tar oss in i matchen igen, säger Nicklas Lasu och fortsätter:

– Vi gör det jättebra ofta i fem mot fem men vi behöver kanske slänga in några fler puckar på mål och ha en kille där framför kassen och på så sätt skapa lite situationer.

Den åsikten var han inte ensam om efteråt.

Roger Rönnberg köpte den rätt av.

– Vi hamnar för ofta i sarghörnen och väljer bort lägen som finns att skjuta. Spelet in mot bägge kassarna är jag lite missnöjd med. Vi är lite för spaka där igen och där behöver vi höja oss till nästa match, säger han.

En som inte valde bort sitt läge var Filip Johansson som satte sitt femte (!) mål för slutspelet och tog Frölunda närmare en kvittering. Istället för en kvittering kunde Carl Mattsson utöka till 3–1 innan Andreas Borgman reducerade.

Istället för en forcering i slutet tappade Joel Lundqvist pucken och Linus Omark fick öppen kasse och då var det över och Luleå kopplade greppet om matchserien med 2–1.

– Vi får ladda om och se framemot matchen på torsdag i Scandinavium, säger Nicklas Lasu.

Då kanske ni ska börja lite bättre?

– Ja, precis! Det är lite dumt att släppa in två och sedan börja spela ...

Det blev inte bara en förlust mot Luleå som sved. Frölunda åkte även på en tuff smäll när Linus Nässén dundrade in i sargen efter att han själv satsat rejält i den duell och vred sig i smärtor.

Han fick hjälp av isen av lagkamraterna och försvann sedan ned i omklädningsrummet och återkom aldrig i spel.

– Det är klart det är tråkigt att se. Men det är för tidigt att säga något om det nu utan vi får se helt enkelt, säger Nicklas Lasu.

I Frölunda är det Roger Rönnberg som är den som uttalar sig om spelarnas fysiska tillstånd. Så är det under grundserien och framförallt under slutspelet då minsta lilla smäll hålls hemlig.

Efter matchen hade han inte mycket att säga om status på Linus Nässén.

– Vi får se. Han är hårt tejpad nu och ska undersökas imorgon, säger han.

LÄS OCKSÅ: Därför fick Frölundas stjärna stanna hemma

LÄS OCKSÅ: Viktor Ekboms sista (?) strid i karriären – slutspelet med Frölunda

LÄS OCKSÅ: Erik Lignell – hockeynörden bakom Frölundas framgångar: ”Roligt jobb”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.