Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Drömmål av Frölundas Elmer Söderblom – kommentatorerna lyriska

Han är stor, han är stark – men han är också teknisk. Frölundas Elmer Söderblom, 19, fick SVT:s kommentatorer att gå i taket i Sveriges premiärseger i JVM mot Tjeckien. Detta efter ett drömmål.
– Det här är junior-VM på högsta nivå, säger SVT:s Chris Härenstam i sändningen.

Under annandagen var det äntligen dags. Efter lång förberedelse mitt under coronapandemin drog junior-VM i gång för Sveriges del på annandag jul-kvällen.

Och det hela skulle bli en glad tillställning för det svenska laget. 7–1 vann man med till slut efter mål av bland annat Frölundas Theodor Niederbach – men framför allt av en annan Frölunda-lirare, Elmer Söderblom.

LÄS MER: Oväntad hjälte när Frölunda vände och vann

I mitten av den tredje perioden visade han att han inte bara är väldigt lång och väldigt stark, utan att han även har en fantastisk teknik. I powerplay fick han pucken framför mål, drog den mellan benen och sköt därifrån, med klubban mellan benen, in pucken i nät.

Detta fick SVT:s kommentator Chris Härenstam att skrika av glädje.

– Det här är fenomenalt. Han har lekstuga!

Experten Jonas Andersson fyller i:

– Varför inte använda den där varianten en fjärde gång och varför inte avslutad den med en delikatess! Klubbtekniken är det som kanske framför allt särskiljer Söderblom och han har det tillsammans med den här väldiga kroppshyddan på 108 kilo ...

Otrolig svit

Chris Härenstam avbryter Jonas Anderssons resonemang.

– Woho! Det är underbart! Det här är junior-VM på högsta nivå! Söderblom, ja, han går hem i stugorna garanterat efter det där.

LÄS MER: Jari Tolsa om tuffa tiden och vändningen i Varberg: ”Vet inte vad som hade hänt annars”

Andersson igen:

– Ja, han gör det oväntade. Att ha den klubbtekniken när du är så pass lång – tyngsta spelaren i turneringen men också en av de bästa klubbteknikerna. Läckert. Underbart.

Sverige har nu vunnit 53 raka gruppspelsmatcher i JVM-sammanhang.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.