Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Dopade ryssen kan hamna i NHL

Danis Zaripov var en av de tre KHL-spelare som tidigare i veckan åkt fast för doping. Den avstängde ryssen som inte får spela i KHL eller VM kan istället hamna i NHL.

En av de största hockeyskandalerna uppdagades i tidigare i veckan. Då tre ryska hockeyspelare avslöjades som dopade. Spelarna blev bestraffade med en avstängning på två år vilket innebär att de inte får spela i någon europeisk liga.

Nu kommer det uppgifter om att en av spelarna, Danis Zaripov, istället kan hamna i NHL. NHL och de europeiska hockeyligorna går under olika dopingregler vilket innebär i praktiken att Zaripov kan spela i NHL. Enligt uppgifter från Igor Eronko på Sport-Express ska flera NHL-lag nu vara intresserade av 36-årige Zaripov. 

Kommer försöka stoppa en övergång

Även om det finns intresse för den dopingavstängde spelaren tror Eronko att NHL förmodligen kommer försöka stoppa en eventuell övergång. Anledningen är att trots att olika dopingregler gäller, ska det finnas en muntlig överenskommelse mellan de olika organisationerna om att respektera de olika dopingreglerna.

Zaripov har spelat i KHL under hela sin karriär och har bland annat vunnit tre VM-guld.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.