Donald Brashear drack 30 öl om dagen – berättar nu om missbruket

Donald Brashear, 49, spelade över 1 000 matcher i NHL. Men trots framgången fastnade han i ett drogmissbruk som kostade honom 45 000 kronor i veckan.
– Nuet är bra även om det varit en lång väg hit, säger han till The Athletic.

ANNONS
|

I juni 2019 greps NHL-profilen Donald Brashear. Då hade han försökt sig på ett inbrott och när han greps hade han även kokain på sig. Det slutade med att han åtalades och fick villkorligt fängelse som dom.

Det blev väckarklockan för 49-åringen.

LÄS MER:Nils Wiberg: ”Jag kunde gjort nästan vad som helst för Blåvitt”

Donald Brashear hade gjort över 1 000 matcher i NHL och varit med i två VM med Kanada. Han hade tjänat en bra bit över 100 miljoner kronor och representerat fem olika klubbar i världens bästa liga.

I en intervju med The Athletic berättar han om drömhuset i Quebec City som hade pool, spa och en tennisbana.

ANNONS

Men trots miljonerna på banken så började problemen.

Efter flera misslyckade satsningar var Donald Brashear pank och hade skulder på över 20 miljoner kronor. Samtidigt började hans missbruksproblem med både droger och alkohol.

LÄS MER:Förklaringen bakom IFK Göteborgs svaga offensiv

Under en period drack han 30 öl om dagen och tog droger som kokain och GHB.

– Jag har alltid respekterat de människor som har jobbat 40 timmar i veckan och tjänat ihop sina pengar. Jag ville visa mina barn att jag kunde vara framgångsrik i det ”riktiga” livet också, berättar han för The Athletic.

Vänt livet på rätt kurs igen

Inbrottet som han greps för var till sin egen lägenhet. En lägenhet han hade vräkts från när hyresvärden till slut hade tröttnat på hans beteende.

LÄS MER:Så ska Frölunda vända på svaga trenden: ”Lätt det blir pannkaka av allting”

När han greps snortade han kokain.

Men när domen kom i december hade Donald Brashear redan lagt in sig på ett behandlingscenter och stannade där i fem månader. Efter att han blivit ren har han jobbat på både en biltvätt och en snabbmatskedja.

– Jag är glad. Jag tänker bara på nuet, nuet är bra även om det varit en lång väg, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS