Domarens beslut: Inget mål – nobbar Sverige

Jonathan Dahlén var millimeter ifrån att kvittera för Sverige mot Kanada. Den kanadensiske målvakten Carter Hart hade marginalerna på sin sida.

|

Sverige tog ledningen i JVM-semifinalen mot Kanada genom lagkaptenen Joel Eriksson-Ek i den första perioden. Ett mål som Eriksson-Ek drog in i boxplay. Kanada kvitterade omgående innan Carl Grundström lite turligt satte 2–1 för Sverige.

Ett mål som fick Kanada att byta målvakt och kasta in Carter Hart. Han skulle komma att ha marginalerna på sin sida.

I slutet av den andra perioden sköt Jonathan Dahlén tre skott inom loppet av några sekunder. Det sista höll Carter Hart på att tappa in men målvakten hann få plockhandsken på pucken. Domarna valde att ringa på situationen men viftade snabbt bort ”målet”.

– Det är hockey. Vi får fortsätta jobba så kommer den att trilla in, säger Joel Eriksson-Ek till SVT.