Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Djurgården sparkar Barry Smith – tre dagar innan mötet med Frölunda

Djurgården har fått en blytung start på säsongen och är nästjumbo i SHL. Nu agerar klubben och väljer att sparka huvudtränaren, Barry Smith och istället leder Nichlas Falk och Mikael Aaro laget mot Frölunda.

Efter att Robert Ohlsson lämnat för att ta över Skellefteå valde Djurgården att plocka in Barry Smith för att få fart på laget igen. Men det bytet har inte gett något vidare resultat och den klassiska klubben är nästjumbo i SHL.

Endast Timrå har tagit färre poäng under säsongsinledningen.

Nu har tålamodet försvunnit i Djurgården.

LÄS MER: Joel Lundqvist om sin framtid efter segrarna: ”Positiv känsla”

Något som innebär att Barry Smith får sparken från klubben.

– Barry och vi har gemensamt kommit fram till att avbryta samarbetet. Vårt tabelläge är allvarligt, precis som det var vid samma tidpunkt för 5 år sedan efter att Robert Olsson precis tillträtt som huvudtränare. För att nu liksom då vända trenden behöver vårt spel förbättras, vår träningsintensitet öka och vårt lagbygge vara mer friskt och spelbart över tid, säger klubbens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

– Vi tackar Barry för den tid han gjort för Djurgården. Nu är det upp till oss kvarvarande ledare och spelare att vända den här situationen med hjälp av stödet från våra supportrar och vår publik.

LÄS MER: Christian Folins brokiga resa från emballagesorteringen på Volvo – via NHL till Frölunda

På torsdag kommer Djurgården till Scandinavium för att möta Frölunda. Då leds laget istället av Nichlas Falk och Mikael Aaro.

Vad som blir nästa klubbadress för Barry Smith?

Det är högst oklart.

– Genom att jag kliver av som tränare så hoppas jag att en positiv förändring sker och att spelarna i laget nu kommer tillsammans och tar ett större ansvar i sina prestationer, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.