Djurgården drabbat av corona – tre spelare sjuka

En spelare i Djurgården Hockyes SHL-lag har bekräftats smittad av covid-19 och ytterligare två är sjuka, det skriver Sportbladet.

ANNONS
|

På tisdagen meddelades att Linköping drabbats av coronafall i spelartruppen och torsdagens SHL-match mot Oskarshamn skjuts upp som en följd av det.

”Under de senaste dagarna har ett antal spelare samt ledare i Linköping Hockey Club uppvisat symptom på covid-19. Efter genomförda tester har några av dessa visat positivt för pågående infektion i covid-19”, skrev klubben på sin hemsida.

LÄS MER:Coronautbrott i Linköping – SHL-match flyttas fram

Nu har ytterligare ett SHL-lag drabbats. Djurgården, som på tisdagen mötte Leksand, har tre spelare sjuka och ett bekräftade fall i truppen, det skriver Sportbladet.

– Med respekt för spelarna vill jag inte namnge dem rakt upp och ner. Vi följer alla rekommendationer och har hanterat det här så som man ska, säger klubbens sportchef Joakim Eriksson till tidningen.

ANNONS

Släpptes av på vägen

När laget åkte mot bortamatchen mot Leksand på tisdagen rapporterade Sportbladet om att centern Sebastian Strandberg fick hoppa av bussen i Borlänge då han kände sig ”lite vissen”.

– Allt gjordes i enlighet med protokollen. Börjar man känna symptom ska man inte delta i vare sig träning eller match, säger Joakim Eriksson till tidningen.

Enligt tidningen har det ännu inte kommit något svar på Strandbergs covid-19-test.

Sebastian Strandberg blev avsläppt i Borlänge på tisdagen.
Sebastian Strandberg blev avsläppt i Borlänge på tisdagen. Bild: JESPER ZERMAN

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS