Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Dif-ikonen kollapsade under hyllning

Det blev stor dramatik på Hovet när Nichlas Falk hyllades. Mitt under ceremonin föll Djurgårdsikonen ihop på isen. Falk kvicknade dock till snabbt – men svimmade sedan en stund senare igen. – Det bara svartnade, säger han till C More.

Djurgårdshjälten Nichlas Falk, med SM-guld och 16 säsonger i Stockholmsklubbens a-lag på meritlistan, skulle inför toppmötet med Färjestads BK hyllas stort av sin tidigare klubb med att få sin tröja nummer 16 hissad till Hovets tak. Men i stället för en ceremoni fylld av glädje blev det obehagliga scener på isen.

Efter att tröjan hade hissats till taket skulle Falk hålla ett tal till Djurgårdsfansen när han plötsligt handlöst föll ihop, inför ögonen på publik och familjemedlemmar.

– Det där var otroligt otäckt, säger C Mores kommentator, Johan Edlund i tv-sändningen. 

Hela arenan höll andan, men som tur var kunde Falk redan efter en minut vara på benen igen. 

– Oj, vilken Youtube-grej, sa han när Falk när han hade återfått balansen. 

Han fortsatte: 

– Det blev inte riktigt som jag hade tänkt. 

Men dramat var inte över där. När Falk efter ceremonin intervjuades av C More blev det skakigt igen för 46-åringen som tvingades ta tag i C Mores reporter, Niklas Wikegård, för att kunna hålla balansen. Efter intervjun låg Falk på golvet mellan avbytarbåsen, där han fick vård. 

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det bara svartnade!, hann Falk berätta för Wikegård innan han strax senare kollapsade igen. 

Djurgårdens läkare berättar för Sportbladet att kollapserna berodde på blodtrycks- och blodsockerfall och att Falk senare fördes till sjukhus.

– Han har åkt i ambulans till sjukhuset där de ska ta reda på vad som är orsaken. Men det är ett klassiskt blodtrycksfall. Det finns absolut ingen anledning till oro. Nichlas hälsar att han mår bra, säger Djurgårdens läkare Bengt Gustafsson till tidningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.