Detroitsvenskar fick hål på Enroth

|

Som vanligt bidrog Detroits svenskkoloni, som låg bakom lagets tre mål när segern grundlades i första perioden.

Detroit har haft en minst sagt märklig resultatrad under hösten. De elvafaldiga Stanley cup-mästarna inledde med fem raka segrar som följdes upp med sex förluster, två segrar och två förluster.

Mot Buffalo var det full fart från start i första perioden. Detroit vann skotten med 18–8 och perioden med 3–0. Tomas Holmström spelade fram Jakub Kindl till 1–0. Därefter assisterade Nicklas Lidström Johan Franzén till 2–0, innan Henrik Zetterberg snurrade runt och passade fram Valtteri Filppula som sköt 3–0 bakom Jhonas Enroth i Buffalos mål.

Därefter stoppades hemmalaget av Detroits målvakt Jimmy Howard.

–De hade chanser att komma tillbaka i andra perioden, men Jimmy räddade oss, sade Detroits lagkapten Nicklas Lidström till NHL:s hemsida.

Tränaren Bruce Boudreau fick sparken från Washington i måndags och gjorde debut i Anaheims bås mot Philadelphia. Det blev ytterligare en förlust för Anaheim – näst sist i västra divisionen – som tappade en 3–1-ledning i tredje perioden. Philadelphia vann med 4–3 sedan Claude Giroux avgjort i förlängningen.