Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Detroit vann straffdrama mot Boston

Natten mot torsdagen tog Detroit två nödvändiga poäng i jakten på en plats i NHL-slutspelet. Boston besegrades på straffar, efter att Gustav Nyquist kvitterat i slutskedet.

Kvitteringsmålet var Nyquist sjunde fullträff för säsongen och tog matchen till förlängning. Och avslutningen på en imponerande comeback i matchen av Detroit – efter den första perioden låg laget under med tre puckar.

– Det sades en del ord (i omklädningsrummet). Vi visste att det var en viktig match, mot ett lag vi jagar, och då får det nte se ut så där, säger Nyquist till nhl.com.

Fullträffen kom med 3.04 kvar av ordinarie speltid, i en annars mållös tredje period. Detroitforwarden tog plats framför målet och skickade Dylan Larkins passning vidare in i kassen.

Dansk straffhjälte

Efter en mållös förlängning avgjordes matchen sedan med en straff från Frans Nielsen, och Detroit vann med 6–5 på hemmaplan.

– Två viktiga poäng. När man ligger under med 1–4 efter den första perioden är det inte lätt att komma tillbaka i den här ligan, säger Detroitcoachen Jeff Blashill till nhl.com och fortsätter:
– Jag tycker att det säger mycket om killarna i laget.

Tre raka segrar

Det är första gången laget har vunnit tre matcher i rad sedan i oktober. En nödvändig formtopp för Detroit som ligger näst sist i Atlantic division.

Men det är långtifrån kört för Henrik Zetterbergs lag, det skiljer bara fyra poäng upp till divisionstrean Toronto.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.