Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Detroit missar NHL-slutspelet

Allt gott har ett slut. Detroit Red Wings kommer, efter förlusten mot Carolina Hurricanes, missa slutspelet för första gången sedan 1991. - Just nu är det svårt att prata om det, säger lagkaptenen Henrik Zetterberg till NHL:s sajt.

Detroit Red Wings har länge varit en stormakt inom NHL och har under 25 år varit i samtliga slutspel, spelat sex finaler och vunnit Stanley Cup fyra gånger. Men den tiden är nu förbi. För efter nattens förlust mot Carolina Hurricanes står det nu klart att den anrika "Original six"-klubben missar slutspelet för första gången seda 1991.

Senast klubben vann Stanley Cup var 2008. Då gjorde lagets nuvarande kapten, då assisterande, Henrik Zetterberg sin poängmässigt bästa säsong, avgjorde finalen och utsågs till slutspelets MVP.

Men trots skadebekymmer och det faktum att "Zäta" blivit till åren har han fortsatt vara den viktigaste kuggen i ett lag vars storhetstid sakta men säkert börjat ta slut.
Nu kommer han för första gången i sin karriär få se NHL-slutspelet från sidan.

– Just nu är det svårt att prata om det, säger lagkaptenen Henrik Zetterberg till NHL:s sajt.

"Zäta" fortsätter:

– Det har varit en fantastisk svit och alla som varit del av den ska vara stolta. Men nu är den slut och vi måste titta framåt istället.

Nya tag enligt tränaren

Assisterande tränaren Kris Draper säger att det "suger" att inte gå vidare till slutspel. Enligt tränare Jeff Blashill handlar det nu om att bryta ihop för att komma igen nästa säsong.

 – Vårt hundraprocentiga fokus måste nu vara att det här blir en engångsföreteelse och inte att det fortsätter likadant i nio-tio år, säger han.

Carolinas Joakim Nordström utsågs till en av matchens stjärnor. Han gjorde ett mål i första perioden, 25-åringens sjätte för säsongen.

Även lagkamraten Elias Lindholm gjorde mål och fastställde slutresultatet till 4–1.

Klas Dahlbeck noterades för assist till Jordan Staal som gjorde mål i andra perioden.

Med förlusten är Detroit borta från NHL-slutspelet för första gången sedan säsongen 1990–91. Carolina närmar sig samtidigt ett så kallat wild card.

Superstjärnan ledde Oilers till slutspel

Desto gladare miner är det dock i Alberta och Edmonton Oilers. Supertalangen Connor McDavid har blivit en superstjärna och med 20-åringen som kapten har nu klubben tagit sig till slutspel för första gången sedan 2006. Detta efter nattens 2–1-segern mot Los Angeles Kings.

- Det känns väldigt speciellt, säger Connor McDavid.

Samtidigt står det klart San Jose är vidare till slutspelet för 19:e gången i klubbens historia.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.