Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det var fulare än NHL - mer brutalt"

För 20 år sedan möttes Frölunda och Luleå i en urtuff finalserie. Frölundalegendaren Christian Ruuttu minns mötena som brutala. – Det blev ett krig. Ett jävla krig, säger han till Sportbladet.

Inför semifinalserien mellan Frölunda och Luleå har Sportbladet träffat en riktig Frölundalegendar - Christian Ruuttu. För 20 år sedan, 1996, var han en del av en omtalad finalserie mot Luleå. En serie som slutade Luleåseger och klubbens hittills enda SM-guld.

Men det som kanske fastnade allra mest från matcherna var det tuffa spelet. Flera spelare föll bort under finalserien och trots att det gått 20 år minns Ruuttu det fysiska spelet väl.

– Det var fulare än i NHL. Mer brutalt. NHL är tufft men rent. Här var det tjuvsmällar i varenda byte. Och vi i Frölunda var inte bättre på något sätt. Det blev ett krig. Ett jävla krig. Och för oss var det kört när vi tappade Nummelin, säger han till Sportbladet.

Det har också varit mycket prat inför årets semifinalserie mellan samma lag om att det var tuffa tag att vänta, men första matchen beskrevs snarare som oväntat snäll från spelarhåll. För Ruuttu är det självklart vilket lag han helst ser som segrare i år.

–  Självklart håller jag på Frölunda. Jag kommer aldrig att glömma stämningen i Frölundaborg och alla ”goa gubbar”. Det är ett minne för livet, säger han till sportbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.