"Det känns för jävligt"

ANNONS
|

Det var upprörda känslor både på läktaren och på isen efter rivalmötet i Scandinavium.

Anledningen: Christian Bäckmans utvisning för interference i början av förlängningen. Bara några sekunder senare kunde Färjestads Chris Lee avgöra matchen med ett snabbt handledsskott.

- Det känns för jävligt att sitta i utvisningsbåset, speciellt med tanke på att Färjestad är så bra i powerplay, säger Christian Bäckman besviket.

- Jag tycker jag vänder och åker med honom (Mikael Johansson). Han söker sig in i närkampen och håller i min klubba. Jag har inte sett reprisen men det kändes inte solklart direkt.

Flera Frölundaspelare var framme hos domarduon Morgan Johansson och Patrik Sjöberg och visade och sa vad de tyckte om domarinsatsen.

ANNONS

- Det är klart att det är tungt att åka på den i förlängningen, många liknande grejer släpps under matchen så det känns lite tveksamt, suckar Bäckman som innan utvisningen var en av hemmalagets bästa.

32-åringen är Frölundas poängbäste försvarare (Fem mål, tretton assist) och är en viktig kugge i lagets powerplay. Det var också i spel med en man mer som han tjusigt spelade fram pucken till Magnus Kahnberg som enkelt kunde skjuta in Frölundas enda mål i matchen.

- Jag kom lite längre ner i banan än vad jag hade tänkt och såg honom inte. Men Magnus ropade på mig, det var tur, säger Bäckman.

Frölundas assisterande tränare Christian Lechtaler är inte helt missnöjd med lagets insats.

- Men det är klart det är lite surt, det kunde slutat hur som helst i dag, säger han.

* Mats Rosseli Olsen gick av isen med knäproblem. Det är tveksamt om han är redo till matchen mot Modo på tisdag.

* Färjestad fick ett mål bortdömt för spark efter videogranskning. - Bra att dom granskade det. Då blir det ingen diskussion efteråt, sa Färjestadstränaren Leif Carlsson.

* Lagkapten Joel Lundqvist vann C mores tävling "Fansens favorit" och hemmapubliken hyllade sin förstacenter innan nedsläpp. Lundqvist vann före kedjekompisen Magnus Kahnberg. Förra säsongen vann också en Frölundaspelare priset – Fredrik Pettersson.

ANNONS

Målvakt: Julius Hudacek (Linus Fernström)

Förstafemman: Christian Bäckman, Oliver Bohm – Dick Axelsson, Joel Lundqvist, Magnus Kahnberg.

Andrafemman: Henrik Tömmernes, Brendan Bell – Fabian Brunnström, Per-Johan Axelsson, Sebastian Collberg.

Tredjefemman: Fredrik Eriksson, Christoffer Persson – Anton Axelsson, Nicklas Lasu, Mats Rosseli Olsen.

Fjärdekedjan: Jari Tolsa, Mikael Johansson, Fredrik Sjöström.

Sjundeback: Viktor Svedberg.

Extra: Gustav Rydahl.

ANNONS