Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Det hjärtat klappar så jäkla hårt för Frölunda"

Trotjänaren Nicklas Lasu blev matchhjälte när Frölunda bärgade sin andra raka CHL-titel. Efteråt hyllades han stort av lagkamraten Robin Figren. – Det hjärtat klappar så jäkla hårt för Frölunda, jag är skitglad för Nickes skull, säger "Figge".

Frölunda är CHL-mästare för andra året i rad. Och att det var trotjänaren Nicklas Lasu som blev stor matchhjälte gillades - inte minst av Robin Figren. 

– Först och främst måste jag säga att det var helt rätt gubbe som fick avgöra. Det hjärtat klappar så jäkla hårt för Frölunda, jag är skitglad för Nickes skull, säger "Figge". 

Han fortsätter: 

– Och sen att få göra det här med hela laget, det är det som gjorde att vi vann. Att få in den här känslan att vi kan vinna. Matchen stod och vägde, det är lite som ska till hela tiden, men just den vetskapen om att det tippar över till vår fördel kommer bli jätteviktigt framöver. 

Och Figren själv tröttnar knappast på att bärga titlar. 

– Man vänjer sig aldrig vid det här. Det är så jäkla kul. Känslan när det står klart att man har vunnit, man blir som ett barn, det är så jävla roligt. Jag älskar det. Det är det som gör att vi vinner till slut, vi ville vinna mest. 

Nu hoppas Figren att CHL-titeln ska få samma effekt som den fick i fjol - att säsongen slutar med SM-guld. 

– Det är planen vi försöker hålla, så det hoppas vi på. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.