Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/7

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Det här ger självförtroende till klubben"

Frölunda kan stoltsera med att vara bäst av SHL-lagen när sammanlagt sju spelare valdes till världens bästa hockeyliga under den årliga NHL-draften. – Det här ger självförtroende till klubben, säger klubbens GM Christian Lechtaler.

Hela tio stycken Frölunda-spelare fanns tillgängliga för de 31 NHL-klubbarna när den årliga draften gick av stapeln i United Center i Chicago. Hade alla blivit tingade av de olika klubbarna hade det inneburit rekord. Men så blev det inte, istället fick man nöja sig med att vara bäst i Sverige när man var den klubb med flest spelare som blev valda.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Slutnotan landade på sju Frölunda-spelare som hamnade i var sin NHL-klubb, vilket glädjer klubbens general manager Christian Lechtaler som fanns på plats i United Center.

– Det var ju såklart otroligt kul för killarna, vi är ju glada för deras skull. Det är jättekul för dem och jättekul för oss, det är ju ändå killarna som har gjort jobbet. 

"Det här ger självförtroende till klubben"

Första spelaren från Frölunda att draftas var Lias Andersson när New York Rangers plockade upp honom tidigt i förstarundan. Dock draftades 18-åringen som HV71-spelare då det var klubben han spelade för under den senaste säsongen.

Sist ut var Linus Weissbach när Buffalo Sabers ropade upp hans namn i den sista rundan. Göteborgsforwarden gick igenom Frölundas talangfabrik innan han lämnade Sverige för collegehockey i USA.

– Det här visar att killarna har gjort ett bra avtryck och att svensk hockey står sig bra i den internationella konkurrensen. Svensk hockey står sig bra, sen är det ju jätteroligt för vår organisation att så många Frölunda-spelare är med. Det här ger självförtroende till klubben.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.