Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

"Det är få förunnat att få spela en sån här final"

Frölunda är regerande mästare i CHL och spelar nu sin tredje final på lika många år. Ikväll har laget chansen att försvara titeln hemma i Frölundaborg när tjeckiska, Sparta Prag kommer på besök. – Det är få förunnat att få spela en sån här final, säger Robin Figren.

Publikintresset för CHL är relativt lågt och turneringen har inte fått så stort genomslag här i Sverige som var tänkt. För Frölundaspelarna själva hade dock ett guld betytt mycket.

– Jag skulle ranka det väldigt högt för mig personligen. Jag har inte varit med och vunnit något än under min karriär så det skulle vara väldigt kul, säger Olofsson.

Olofsson som är ny inför säsongen var inte med de två tidigare åren som Frölunda var i final. En som dock var med, är forwarden Robin Figren.

– Det är få förunnat att få spela en sån här final. Vi har lyckats göra det två gånger innan och det var en jäkla skillnad på att vinna och förlora så att det ska bli kul, säger Figren.

Hur högt hade du rankat ett guld?

– Det är en stor titel. Jag vet känslan förra året när vi vann och det var en fantastiskt skön känsla att hoppa på planet hem från Kärpät. Jag hade rankat ett guld där uppe ihop med de andra titlarna, säger Figren.

Johan Sundström stod för sju poäng under fjolårets CHL. Han berättar att laget vet vad som krävs för att kunna stå som segrare i år också. 

– Jag är väldigt laddad. Det ska bli fantastiskt kul att spela ytterligare en final. Vi var med om två finaler i fjol och vet vad som krävs. Jag tycker att det är kul med CHL att man möter lite udda lag. Så vi får se vad Tjeckien har att bjuda på där med Prag, säger Johan Sundström.

Matchen kommer att spelas i ett fullsatt Frölundaborg istället för i Scandinavium. Lagets poängkung, Johan Sundström, trivs med att spela finalen där.

– Det blir lite kompaktare här i borgen så klart. Publiken kommer några meter närmare. Jag älskar att spela i båda men vi tillbringar ju så mycket tid här i borgen så för oss är det verkligen hemmamatch, så det ska bli kul, säger Sundström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.