Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

"Det är en stor fördel att spela på hemmais"

På fredag drar det igång – under måndagen släpptes kvartsfinalsbiljetterna för Frölunda. Och redan nu har över 5000 biljetter sålts. – Jag hoppas på 12 044, säger Sebastian Stålberg.

Skellefteå gästar Frölunda i Scandinavium på fredag när kvartsfinalsserien drar igång. Ett reprismöte på förra årets SM-final mellan de två lagen. Tack vare att Frölunda slutade tre i SHL-tabellen fick laget hemmafördel i kvartsfinalsserien.

– Det var självklart viktigt för oss. Det är en stor fördel att spela på hemmais, det visar statistiken i år. Inget lag tycker det är roligt att komma till Scandinavium. Den största fördelen med att spela där är ju självklart publiken, säger Sebastian Stålberg.

– Jag hoppas definitivt på 12 044 (fullsatt) i slutspelet. Det håller jag tummarna för.

Känslan nu inför?
– Det blev lite mer spännande i år på slutet. Men när man säkrat slutspel så kanske man tappar några procent och då förlorar man med uddamålet och så. Sen om man jämför med förra året så skiljer det bara en poäng på våren då och våren nu. Men vi är grymt taggade nu och det ska bli grymt att dra igång slutspelet.

Skönt att veta att det såg likadant ut förra våren?
– Det är skönt. Det får bort lite tvivel som man kanske hade haft annat. Sen när slutspelet börjar så är det som att en helt ny säsong drar igång så det är bara att kriga på.

Frölunda har en rejäl plusstatistik mot just Skellefteå. Något som Sebastian Stålberg tror kan vara till lagets fördel under kvartsfinalsserien.

– Det ligger nog i bakhuvudet en del och kan påverka. Särskilt för de spelare som varit med ett tag och fått förlora en del.

Förra årets slutspel var ingen höjdare för Stålberg. I sista grundseriematchen mot Brynäs bröt han handen efter att ha täckt skott. Mot Linköping i årets sista omgång var han därför rejält nervös.

– Jag hade lite ångest där sista matchen och tänkte att nu skadar jag mig väl igen. Men det ska bli grymt kul att dra igång slutspelet nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.