Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det råder delade meningar i hockey-Sverige om beslutet att fortsätta med slutspelet.  Bild: Bildbyrån
Det råder delade meningar i hockey-Sverige om beslutet att fortsätta med slutspelet. Bild: Bildbyrån

Delade meningar i hockey-Sverige – Frölunda vill fortsatt spela

Det råder delade meningar i hockey-Sverige kring att slutspelet ändå är tänkt att spelas. Malmös sportchef, Patrik Sylvegård, är säker på att det inte blir något mer spel. Men i Frölunda hoppas man fortfarande på att det blir spel.
– Vi följer de beslut som SHL tar, säger klubbens ordförande Mats Grauers.

Det kom ett sent beslut från SHL under onsdagskvällen där torsdagens matcher skulle spelas utan publik. Något besked om det stundande slutspelet kom inte då. Det kom istället under torsdagen. Ett beslut som innebär att slutspelet har flyttats fram till 24 mars där matchserierna även kommer att förkortas från sju till bäst av fem matcher istället.

Beslutet om att ändå fortsätta med slutspelet trots att flera andra länder runt om i Europa ställt in sina slutspel har väckt en hel del reaktioner.

– Jag är ganska säker på att det inte blir något mer spel, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, till Sydsvenskan.

– För mig känns det fan inte okej, säger Leksands Thomas Johansson till Blåvita Krigare.

För Frölundas del innebär bestämmelserna att torsdagens match mot Djurgården i Scandinavium spelas utan publik. Därefter väntar play in mot antingen Växjö eller Malmö.

– Jag var med på mötet som vi hade i SHL och det här är ett beslut som gäller nu utifrån de förutsättningar som finns nu och den kunskap som finns nu. Det kan komma nya myndighetsbeslut som gör att vi får ompröva det här. Nu ger vi det tio dagars andrum och har kortat ner till bäst av fem matcher i kvart, semi och finalerna. Om tio dagar får vi värdera det här på nytt och det finns flera lösningar på det här. Vi kan korta ner ännu mer till tre matcher ... det yttersta är ju att vi inte spelar alls. Men det där hänger på vad som händer och det vet vi inte nu, säger Frölundas ordförande Mats Grauers.

Hur ser ni på det i Frölunda? Vill ni spela slutspelet eller inte?

– Vi följer de beslut som fattas av SHL. Sen kan det hända att vi på kammaren tror på vissa saker men det finns ingen anledning att göra det. Vi förbereder oss på att vi börjar spela den 24 och om det inträffar nya händelser som gör att det inte är möjligt så är det så.

Agerar ni på något annorlunda sätt nu? Stänger till träningsanläggningen?

– Vi brukar ha en god rutin över hur vi hanterar vårt lag i vanliga fall när det kommer till slutspel. Nu har noggrannheten ökat. I Frölundaborg bestämmer vi ju över besök och det har vi inte behövt fundera extra på ännu. Men det kan givetvis prövas det också.

Om det ändå blir spel – spelar ni i Scandinavium eller i Frölundaborg då?

– I dag är det Scandinavium. Sen har vi tio dagar på oss och om det blir så att vi spelar play in utan publik så blir det i Frölundaborg eller i Scandinavium. Vi får använda den tiden vi har nu till att ta fram ett beslut på hur vi gör.

Det blir billigare i Frölundaborg?

– Jag förutsätter utan att ha haft någon kontakt att hyressättningen för oss i Scandinavium inte är den samma utan publik som den är med publik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.