Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Debutanten: "Är lite extra pirr i magen"

SHL-premiären mot Mora blir SHL-debut i Frölunda-tröjan för tvillingarna Westerholm, Max Friberg och Adam Almquist. Ponthus Westerholm kände av premiärnerverna efter matchvärmningen på förmiddagen. – Det är lite extra pirr i magen, säger han.

Även om det är Pontus Westerholms SHL-debut i Frölunda-tröjan har han redan varit med om att få hemmapubliken i Scandinavium att jubla. I förra säsongens semifinalserie drog han på sig en utvisning för snack och gav Frölunda ett 5-mot-3-läge. Nu hoppas han få publiken att vråla igen. 

– Det ska bli kul att det drar igång på allvar nu. Känslan är bra. Vi har vunnit många matcher och vi har bra självförtroende i gruppen. Det är kul varje dag, säger han.

På matchdagens förmiddag var över 10 000 biljetter sålda – en väldigt bra premiärsiffra. 

– Det är lite extra pirr i magen men jag får försöka tänka att det är en vanlig match och gå in och göra det bra, säger Ponthus Westerholm. 

Hur laddar du inför trycket som lär bli här?​

– Som jag brukar göra inför varje match. Jag har mina rutiner. Det är väl inget speciellt med egentligen. Jag tejpar klubben, fixar hjälmen och har en bra uppvärmning. 

Hur mycket vet du om Mora?

– Egentligen ingenting. Jag har inte sett dem så mycket. Det är ett bra lag, de har inget att förlora så gäller att vi är förbereda till hundra procent. 


 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.