Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölundas David Printz under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 25 januari 2020 i Göteborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Frölundas David Printz under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 25 januari 2020 i Göteborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN

David Printz avslutar karriären – blir ungdomstränare i Djurgården

Frölundas David Printz avslutar karriären, enligt uppgifter till Expressen. Istället går backveteranen in som assisterande tränare i Djurgårdens J18-lag.
– Att få in David Printz i Djurgården Hockey, är den perfekta pusselbiten i vår sportsliga organisation, säger utvecklingschef Tobias Pehrsson till Expressen.

I mars månad talade David Printz om att han inte hade planer på att lägga av.

Nu har dock 38-åringen ändrat sig.

Veteranen, som hann med två CHL-guld och ett SM-guld under sina ett och ett halv år i Frölunda, väljer nu att hänga upp skridskorna på hyllan och flytta hem till Stockholm.

I samma veva går han in som assisterande tränare i Djurgårdens J18-lag.

– Han är lyhörd och nyfiken på att utveckla både sig själv som ledare som våra spelare – vilket passar bra in på den profil av människa som vi söker. David är samtidigt väldigt målinriktad och vet vad han vill på kort som långsikt. Vilket ger oss en kraft i vår utvecklingsprocess där David kommer att göra skillnad, säger Tobias Pehrsson till Expressen.

Utöver rollen som assisterande kommer Printz även verka som intruktör på Hockeygymnasiet och ha ansvar för backutvecklingen i Djurgårdens ungdomsverksamhet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.