Damkronornas förbundskapten jagade inbrottstjuv

Damkronornas förbundskapten, Ylva Martinsen, är också en tjänstledig polis. Något som kom till användning när hon jagade ifatt och stoppade en inbrottstjuv.
– Jag tänkte att här behöver jag hjälpa till, säger hon till Radiosporten.

ANNONS
|

Sedan ett år tillbaka är hon tjänstledig från att vara yttre befäl hos polisen. Nu är Ylva Martinsen istället förbundskapten för Damkronorna.

Men trots tiden på den blågula bänken har hon inte helt tappat polis-kallet, något som visade sig i tisdags morgon i Huddinge.

Martinsen var då på väg mot gymmet när hon såg hur hennes granne pekade mot två killar som sprang ifrån polisen. Förbundskaptenen valde då att ingripa.

– Jag tänkte att här behöver jag hjälpa till, säger hon till Radiosporten.

Den ena personen togs av polisen, den andra av Damkronornas förbundskapten.

– Jag körde fram, blockerade vägen och klev ur. Sa åt honom att stå still. Då kom en polis springande. Det var inte dramatiskt på så sätt, säger hon.

ANNONS

Fortsatt strejk

Just nu är det dock inte mycket jobb på hockeyfronten för Ylva Martinsen eftersom Damkronorna fortfarande befinner sig i en strejk. Femnationsturneringen som skulle spelas i November i Luleå är sedan en tid tillbaka inställd och det är fortfarande ovisst gällande när spelarna och förbundet ska kunna sluta ett avtal.

ANNONS