Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dallas stjärnback vill spela VM

Inatt var han med och åkte ur Stanley Cup-slutspelet. Nu öppnar John Klingberg för att förstärka Tre Kronor i VM

St Louis var fullständigt överlägset när de inatt besegrade Dallas Stars i den sjunde och avgörande konferenssemifinalen i NHL-slutspelet. Blues vann stort med 6-1. För John Klingberg, som har varit en av NHL:s mest poängstarka backar den här säsongen, var förlusten ett tungt nederlag.

- Jag är jävligt besviken, säger han till Sportbladet. 

Men säsongen behöver trots allt inte vara över för Klingberg. Den tidigare Frölunda-spelaren är sugen på mer hockey och öppnar för att åka till VM i Moskva. Om Pär Mårts vill ha med honom. 

- Ja, jag åker till VM om jag blir tillfrågad, säger Klingberg. 

Dock måste den tidigare Frölunda-backen först genomgå en läkarundersökning. I den avgörande matchen fick han ett skott på foten. Klingberg tror dock inte att det ska vara något allvarligt. 

Även Dallas succérookie, Mattias Janmark, även han med bakgrund i Frölunda, har öppnat dörren för att åka till Moskva. 23-åringen som har gjort ett imponerande Stanley Cup-slutspel säger att han är intresserad av att spela VM - men att han ännu inte har fått någon förfrågan. Det uppger Viasat. 

Återstår att se om Pär Mårts skickar frågan till Dallas-svenskarna nu när förbundskaptenen, efter många "nej tack", faktiskt ser ut att ha två spelare som verkligen vill spela VM. 

Tre Kronor har så här långt tre vinster och en förlust i VM-turneringen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.