Dale Tallon.
Dale Tallon. Bild: Wilfredo Lee

Dale Tallon utreds för rasistiska kommentarer

Dale Tallon har varit general manager för Florida Panthers i tio års tid, men fick lämna laget tidigare under månaden. Nu anklagas Tallon för att ha uttryckt sig rasistisk vid flera tillfällen under sin tid i klubben.

ANNONS
|

Dale Tallon är en stor profil inom NHL-klubben Florida Panthers. Tallon var lagets general manager under inte mindre än tio år.

När laget åkte ur årets komprimerade NHL-slutspel fick Tallon dock lämna sin post.

Tallons avsked sker dock med en bitter eftersmak.

NHL:s vice kommissionär John Daky bekräftar nämligen i ett mejl till AP att en utredning angående Tallons språkbruk har inletts.

En okänd person ska ha anklagat Tallon för att ha uttryckt sig rasistiskt vid upprepade tillfällen medan lagen befunnit sig i slutspelsisolering.

Ett av tillfällena ska ha varit mitt under Minnesota-backen Mathew Dumbas känslosamma tal om systematisk rasism inför matchen mellan Chicago och Edmonton.

ANNONS

– Jag kommer inte ihåg det, jag kan inte minnas det. Jag använder aldrig det ordet. De påstår att jag sade något under det talet men jag minns inte ens att jag tittade på Dumbas tal, säger Tallon till Floridahockeynow.se.

– Jag är inte rasist på något sätt. Jag har aldrig sagt någonting av den sorten. Jag är för fred, jag står bakom den här alliansen och det alla försöker göra just nu, säger Tallon.

Utredningen startas samtidigt som NBA och NHL-slutspelet pausats som en markering mot polisbrutalitet mot mörkhyade.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS