Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TIMOTHY T. LUDWIG
Bild: TIMOTHY T. LUDWIG

Dahlins lycka – historisk målskytt

Endast ett assist på de fyra första matcherna – i den femte satt pucken i nät. Rasmus Dahlin har gjort sitt första NHL-mål, en fullträff som gör honom historisk.
– Skönt att få det avklarat, säger Dahlin till Buffalos hemsida.

Rasmus Dahlins poängproduktion under de första matcher i NHL har varit skral, med bara ett assist för Buffalo på sina fyra första framträdanden.

Men i den femte, borta mot Arizona Coyotes, blev det nätkänning.

Dahlin startade ett anfall med att hitta Jeff Skinner. 18-åringen följde sedan med upp i anfall och var påpassligt framme och tryckte in pucken från nära håll.

– Skönt att få det avklarat, säger Rasmus Dahlin till Buffalos hemsida om att ha fått gjort sitt första mål.

Fullträffen, som kom efter två minuter och 45 sekunder, var inte bara draftettans första – det var också en historisk nätkänning.

Blev dubbelt historisk med sitt mål

Målet innebar nämligen att den tidigare Frölunda-spelaren blev den yngsta svensken någonsin att hitta rätt i NHL. Elias Lindholm, tidigare rekordhållare, var 18 år och 312 dagar gammal när han gjorde sitt första mål – Dahlin var 18 år och 183 dagar gammal.

Inte nog med det. Utöver att bli yngsta svensk någonsin att göra mål i NHL blev han också den yngsta backen i Buffalo Sabres historia att sätta en puck i nät.

– Jag känner mig mer och mer bekväm för varje match. Mitt spel blir bättre. Och det blir bättre både på och utanför isen. Jag blir mer van vid de små rinkarna och alla spelare. Det blir bättre hela tiden, säger Dahlin.

Buffalo vann matchen med 3–0. I Sabres målbur stod Linus Ullmark, som höll sin första nolla någonsin i NHL.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.