Dahlin slog till med nytt solomål: "Fantastiskt fint"

Rasmus Dahlin är med i kampen om en plats till OS. Och hans chanser lär knappast blivit mindre efter att han på nytt slog till med ett läckert solomål för Frölunda i förlustmatchen mot Luleå. – Fantastiskt fint, var lagkapten Joel Lundqvist betyg på 17-åringens uppvisning.

|

Han ses som en av världens mest spännande talanger och mot Luleå visade återigen Rasmus Dahlin, 17, att det finns fog för både lovorden och spekulationerna kring att han skulle kunna ta en plats till OS i Sydkorea.

I den andra periodens slutminuter inledde Dahlin Frölundas upphämtning från 0-3 till 3-3 med ett ytterligare ett solomål, något som blivit lite utavsupertalangen specialitet.

En uppåkning från egen zon där han med några läckra dragningar tog sig fram till skottläge, bara för att sätta pucken i krysset.

–Fantastiskt fint av Rasmus, nu har vi häng inför tredje, salagkapten Joel Lundqvist till C More och han skulle få rätt.

Även Lias Andersson var mäkta imponerad av Dahlins uppåkning.

–Jag fick se det från första parkett, man fick lite Skellefteå-vibbar från slutspelet i fjol när han gjorde ett liknande mål, säger han till GP.

Han fortsätter:

– Han kan göra de målen och han är kanske den största talangen som vi har fått fram någonsin. Det är bara att sätta sig ner och njuta av att se honom spela och vara glad över att få spela med honom.

Målet tände Frölunda som komut som ett nytt lag i den tredje perioden där mål från John Nyberg och Lias Andersson tog matchen till förlängning och sedermera straffar. Där tog det dock återigen stopp för Frölunda, som precis som mot Djurgården senast, fick se sig besegrade.