Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/18

Dahlin om slutspelssuccén: "Kul att vara med och bidra"

Frölunda har en hel del äss i rockärmen i semifinalserien mot Brynäs. Ett av dem? En 16-åring med galler.  – Det här var grymt kul med tanke på senast, säger Rasmus Dahlin.

Trollehättekillen fick dessutom känna på för andra gången i sitt relativt korta liv hur det är att göra mål i ett slutspel.
Han skickade iväg den där pucken i andra halvan av andra perioden som betydde 3–0 till sitt Frölunda.
– Jag hade lite tur där, skottet tog på en klubba och ändrade lite riktning. Men klart att det är kul att göra mål och vara med och bidra lite, säger han.

Vilken fart ni hade från första sekunden! Hur gick snacket inför matchen?
– Äh, vi hade bara bestämt oss för att gå ut och köra stenhårt. Sedan att det blev 6–1 till sist … tja, det kanske inte speglade matchen. Men det är klart att det aldrig är kul att få så mycket stryk på hemmaplan. 

En annan detalj som kan tala till Frölundas fördel är att powerplay-spelet har börjat sitta igen. Vi såg det i första semifinalen, vi såg det igår. Frölunda fick direkt utdelning i numerärt överläge (1–0-målet).
– Nu börjar vi komma in i ungefär samma powerplay som vi hade i höstas – och det känns skönt att det kommer i den här delen av säsongen. Killarna får genast bättre självförtroende, vilket märks, säger Frölunda-tränaren Roger Rönnberg. 

En tredje skön faktor är att Johan Sundström är tillbaka. Han inte bara höll för spel – han var bitvis också riktigt bra i 6–1-matchen.
– Ja, han var mycket bra, och han betyder väldigt mycket för oss. Hela den kedjan med Sundström, Figren och Grundström spelade riktigt bra och hade många långa sekvenser i anfallszonen. Synd bara att de inte fick någon utdelning, säger Roger Rönnberg, och fortsätter: 
– Jag gillade vår attityd i dag. Vi kom ut och var förbaskade över att vi gav bort initiativet senast – vi vet ju hur vi ska spela och vad vi behöver göra för att vara effektiva. Vi har mycket gott att ta med oss från den här matchen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.