Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Frölundas sportchef Fredrik Sjöström har en lista på fem, sex backar.

Då ska Frölundas lagbygge vara spikat

Frölunda har tappat mängder av stjärnor efter SM-guldet – men truppen är ändå så gott som klar. Det som fattas är en back. – Vi tittar på en fem, sex stycken och hoppas att det blir klart någon gång i juli, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Efter SM-guldet som säkrades i slutet av april har Frölunda dränerats på spetskompetens. Spelare som Lars Johansson, Oscar Fantenberg, Lukas Bengtsson, Ryan Lasch och Andreas Johnson lämnar stora luckor efter sig.

Truppen är dock ändå nära på spikad – och nu ska nyförvärv som Dan Bakala, Jonathan Sigalet, Victor Olofsson och Simon Hjalmarsson vara med och försvara guldet under den kommande säsongen.

En pusselbit fattas dock – en klippa i försvarsspelet. Sportchefen Fredrik Sjöström är på jakt efter en stjärnback, vilket GP skrev om redan i samband med att klubben presenterade Hjalmarsson i mitten av juni.
– Att vi letar efter en back är ingen hemlighet. Vi tittar på en fem, sex stycken och hoppas att det blir klart någon gång i juli, säger Sjöström till Frölundas hemsida.

Det är ännu inte helt klart att slutspelets poängkung Artturi Lehkonen är förlorad. Han ska vara med under Montreals sommarcamp och försöka ta en NHL-plats, men en utlåning till Göteborgsklubben kan bli aktuell. Förutsättningarna är ungefär densamma som förra säsongen med Mattias Janmark – som då tog en plats i Dallas.
– Janmark ersatte vi inte direkt. Om Artturi blir kvar får vi se hur vi agerar. Kanske väntar vi, som med Joey Crabb, berättar Sjöström.

Trots stort intresse från flera storklubbar i Europa har Frölunda tidigare inte velat se superstjärnan Ryan Lasch som helt förlorad. Det verkar man dock, fullt logiskt, göra nu. ”Ett kännbart tapp är poängmaskinen Ryan Lasch”, skriver presschef Peter Pettersson Kymmer.

Laget har nu semester och återsamlas igen under första veckan i augusti. Då ansluter dessutom nyförvärven Casey Wellman och Jonathan Sigalet för första gången till truppen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.