Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Därför han kallas Kung Henrik"

Rikard Grönborg fick klara sig utan Henrik Lundqvist i premiären. Mot Finland och Nordamerika har Lundqvist dock storspelat. – Det är därför han kallas Kung Henrik, säger Grönborg.

Det var Jacob Markström som vaktade kassen för Tre Kronor i premiären mot Ryssland efter att Henrik Lundqvist blivit febersjuk. Men 34-åringen var tillbaka i kassen mot Finland och i torsdagens möte med Nordamerika. En match som startade blott 18 timmar efter mötet med Finland.

På de två matcherna mot Finland och Nordamerika stod Lundqvist för över 80 räddningar och hyllas rejält från alla håll och kanter. För den svenske förbundskaptenen Rikard Grönborg är supermålvakten hans viktigaste spelare. Efter en ny superinsats hade förbundskaptenen svårt att beskriva Lundqvists insats.
– Det är en magisk insats. Han höll oss kvar i matchen mot Finland och gjorde det idag igen. Det är därför som han kallas Kung Henrik. Han gav oss chansen att vinna. Det var en tuff match och han spelade bra och gav oss chansen att spela i semifinalen, säger Grönborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.