Crabb visade vägen på nytt för Frölunda

Joey Crabb har blivit Frölundas nye slutspelshjälte. I första finalen spelade på nytt en avgörande roll.… – Alltid kul att göra mål, säger han.

ANNONS
|

I början av den tredje perioden kvitterade Frölunda genom amerikanen Joey Crabb. När han först kom till Frölunda hade han det lite tufft men under slutspelet har 33-åringen vuxit och blivit en matchvinnare för laget.

– Det var ett bra skott av Lehkonen, jag stod bara framför målet och fick ett bra läge att tippa in pucken, säger han lite ödmjukt.

– Alltid roligt att göra mål! Vi har en bra kemi därute och hade en del chanser. Det var en rolig match det här. Det blir alltid roligare i slutspelet ju längre det går och ju mer intensivt det blir. Det är den känslan vi lever på just nu.

ANNONS

Det var en het match, många omdiskuterade domarbeslut?

– Många tuffa beslut, svårt att veta vad som händer i alla lägen. Men matcher är över och vi fick en vinst, allt det där andra är bara vatten under bron.

Vad tänkte ni när Markus Svensson tvingades byta?

– Att med en ny målvakt så vill man skjuta och testa honom. Det ska vi göra oavsett vem som står, vi har samma matchplan oavsett men ja, det är klart att vi försökte skjuta lite mer. Att peppra honom med skott och gå på returer.

Joey Crabb är inte bara matchvinnare för Frölunda utan en av få som kör med slutspelsskägg. Något han hoppas få fortsätta med.

– Det är planen! Förhoppningsvis får jag behålla det ett tag till, vinner vi så kommer jag fira i skägget också, säger han och skrattar.

ANNONS