Crabb om framtiden i Frölunda: "Har ingen aning"

Joey Crabb har blivit en stor favorit hos supportrarna i Frölunda. Den 33-årige amerikanen har ett utgående kontrakt med klubben. – Jag vet inte … vi får vänta och se, jag har ingen aning, säger han.

ANNONS
|

Joey Crabb kom till Frölunda från Växjö under slutet av grundserien och tog snabbt en plats i laget. På meritlistan återfinns 179 NHL-matcher för klubbar som Atlanta Trashers, Toronto Maple Leafs, Washington Capitals och Florida Panthers. I slutspelet för Frölunda har han noterats för fem poäng (4+1) på elva matcher och snabbt vuxit ut till en favorit hos fansen.

– Jag kan inte läsa så mycket av det som skrivs, jag behöver Google Translate då … men lite har jag hört. Det är kul att veta och jag hoppas att jag kan fortsätta bidra, säger han.

Hur har slutspelet känts för egen del?

ANNONS

– Bra, bara bra. Jag har spelat bra med mina kedjekompisar och vi alla arbetar hårt och skapar chanser. Vi har fått in en del puckar men det ska bli mer.

Efter två ganska fysiskt krävande matchserier, kvartsfinalen mot Djurgården och semifinalen mot Luleå är finalen mot Skellefteå en helt annan. Två lag som verkligen vill spela hockey och vinna på sitt eget sätt.

– Det är fortfarande fysiskt men lite annorlunda. Sen i slutspelet är det alltid fysiskt spel, saker som inte händer i grundserien händer nu. Alla är mer känslosamma och domarna tillåter mer, alla spelar lite tuffare och lite hårdare.

1-1 i finalserien, känslan nu?

– Ganska bra. Vi har spelat två bra matcher, den första gick som vi ville medan den andra inte gick så bra. Men om man ska vinna ett mästerskap så måste kan fortsätta kriga på. Vi vet att det här kommer att bli en tuff serie. Nu senast hade det varit grymt att få två snabba mål, det hade ändrat en hel del. Men det var en riktigt bra match senast och vi måste tajta till en del framför eget mål och bli bättre framför deras. Vi måste bli mer desperata.

ANNONS

Offra er lite mer?

– Exakt!

Något som måste bort från Frölundas spel är misstagen – misstag som sänkte laget mot Skellefteå i söndag.

– Ja, det blev en del misstag och det vet vi om. Vi försöker få bort de men samtidigt måste vi sätta våra chanser också. Skellefteå gör allt för att hålla pucken borta och det är inte lätt men vi ska göra allt vi kan.

Den populäre amerikanen har ett utgående kontrakt med klubben. Frölundas general manager, Christian Lechtaler säger att ”det förs diskussioner” om ett nytt avtal. Huvudpersonen själv – Joey Crabb lägger framtidssnacket åt sidan under slutspelet.

– Jag vet inte ...vi får vänta och se. Jag har ingen aning faktiskt.

ANNONS