Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Coronautbrott i Vancouver Canucks: ”Väldigt sjuka”

Vancouver Canucks har drabbats av flera coronafall i truppen. Enligt TSN rör det sig om den brasilianska mutationen och flera spelare i NHL-laget uppges vara ”väldigt sjuka”.

NHL-laget Vancouver Canucks har drabbats av ett coronautbrott. Minst åtta spelare, bland andra svenske Alexander Edler, och en ledare i laget rapporteras har testat positivt för covid-19 och enligt TSN har den brasilianska mutationen tagit sig in i laget.

– Jag har fått information om att det finns fall i Vancouver Canucks där spelare är väldigt sjuka, säger TSN:s NHL-reporter Darren Dreger.

Enligt kanalen vårdas vissa spelare med dropp i sina hem.

Vancouver Canucks har inte spelat match sedan 24 mars mot Winnipeg och alla lagets matcher fram till 6 april är uppskjutna. Enligt Sportsnet kallar laget nu upp spelare från AHL till NHL-laget, spelare som måste sitta sju dagar i karantän innan de kan gå in i laget.

Enligt Vancouver Canucks är NHL:s plan nu att laget återigen ska spela match den 8 april.

Enligt Expressen var planen att grundserien skulle vara färdigspelad den 8 maj men för att hinna spela de uppskjutna matcherna har man förlängt serien till den 11 maj.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.