Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Collberg hoppas på spelmål mot Brynäs

Från utlånad till hyllad matchhjälte senast mot Linköping. Sebastian Collbergs tre mål på två matcher har gett Frölunda två raka segrar. – Nu hoppas jag på ett spelmål, säger Collberg.

Efter utlåningen till allsvenska Örebro och JVM-äventyret med landslaget har Sebastian Collberg gått från klarhet till klarhet även i Frölunda.

Mot Timrå satte han matchavgörande 4-3 i straffläggningen. Borta mot Linköping i fredags gjorde 19-åringen både 2-1 och 4-3 på straff.

– Det har varit kul att puckarna har trillat dit. Nu blir förhoppningsvis ett spelmål nästa mål, säger Collberg.

– Mina backhanddragningar har gått in och nu senast provade jag att skjuta under armen på målvakten. Där vet jag att det ofta brukar vara en lucka. Och den gick in.

Han berättar att självförtroendet har växt i takt med att poängskörden och speltiden har ökat.

– Det blir mer kontinuitet och jag känner mig lite tryggare. Jag har mycket fart och fläkt i mig. Jag vågar göra lite mer grejer efter att jag kom tillbaka från Örebro, säger den formstarke talangen.

På tisdagskvällen kommer Brynäs till Scandinavium, ett Brynäs med endast en seger på de fem senaste matcherna. Gävlelaget är näst bäst i serien i numerärt överläge, 20,59 procent. De har gjort nio mål mer i power play än Frölunda som är på nionde plats i samma rankinglista med 15,7 procent.

– Brynäs är ett skickligt lag i power play så det gäller att vi håller tätt bakåt. Men vi har en bra känsla med oss inför matchen, säger Collberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.