Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Christoffer Ehn klar för Frölunda

Frölunda förstärker från NHL – Detroits Christoffer Ehn är klar för klubben resten av säsongen.
– Det här är en möjlighet för mig. Jag vill fortsätta utvecklas och vinna och det kommer jag att göra i Frölunda. Det är här jag vill vara, jag trivs här, det är tryggt och jag hoppas kunna bidra, säger Ehn till klubbens hemsida.

Skarasonen Christoffer Ehn lämnade Frölunda 2018 för spel i NHL och Detroit Red Wings. Under sommaren och hösten har Ehn varit i Sverige och tränat och nu återvänder 24-åringen till Göteborg och Frölunda för att förstärka laget resten av säsongen, det skriver klubben på sin hemsida.

– Det här är en möjlighet för mig. Jag vill fortsätta utvecklas och vinna och det kommer jag att göra i Frölunda. Det är här jag vill vara, jag trivs här, det är tryggt och jag hoppas kunna bidra, säger Ehn till hemsidan.

Sportchefen Fredrik Sjöström om förstärkningen:

– Vi vet att vi kommer att vara tunna under JVM-perioden. Vi kommer att ha x antal spelare borta. Det är den stora anledningen, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström och fortsätter:

– Samtidigt vill vi vara tydliga. Läget är tufft och det har Christoffer förstått. Han har skrivit på ett mycket ”team friendly contract”.

LÄS MER: 700 förslag till Frölundas nya logga

Ehn, med Skara IK som moderklubb, kom till Frölunda från Skövde IK som junior 2012 och vann SM-guld med laget 2016 och CHL 2016 och 2017.

Sista säsongen i Frölunda innan flytten till Detroit spelade Ehn 50 matcher och stod för 17 poäng.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.