Christian Folin uppges klar för Frölunda

Frölunda ser ut att göra en riktig prestigevärvning. Enligt Smålandsposten är Växjö Lakers guldhjälte Christian Folin klar för Göteborgsklubben.

ANNONS
|

Christian Folin är från Kungsbacka och gjorde många säsonger i Frölundas juniorlag, innan han flyttade till USA. Där jobbade han upp sig och fick till slut NHL-kontrakt. Det blev en bit över 200 matcher i Minnesota Wild, Los Angeles Kings, Philadelphia Flyers och Montreal Canadiens.

I vintras gick flyttlasset hem till Sverige igen för Folin och det blev succé direkt. Backen gjorde bra ifrån sig i Växjö och bidrog till att klubben vann SM-guld. Det blev totalt 31 matcher, 2 mål och 9 assist för Folin i seriespelet och slutspelet.

Men nu ser Folin ut att lämna Växjö Lakers. Smålandsposten skriver att han ska spela i Frölunda nästa säsong.

ANNONS

– Vi tyckte väldigt mycket om Christian men vi vet att det finns fler klubbar som tycker om honom. Bland annat ett lag som är lokaliserat nära hans hemort och där även hans nyinköpta hus ligger, säger Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsen till Smålandsposten.

När GP frågade Frölundas sportchef Fredrik Sjöström om en eventuell värvning av Christian Folin är han fåordig:

”Kommenterar inga flyttrykten”, svarade Sjöström kort i ett sms.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS