Genrebild.
Genrebild. Bild: MATHIAS BERGELD

Chockuppgifterna – fick onanera inför sina tränare

Det stormar om kanadensisk juniorhockey just nu. Två spelare har stämt den kanadensiska juniorligan och vittnar bland annat om grova sexuella övergrepp och psykisk nedbrytning.

ANNONS
|

Det är de tidigare juniorspelarna Daniel Carcillo och Garret Taylor som har stämt fyra av Kanadas hockeyligor och rättegången började under gårdagen i Toronto. Thehockeynews.com kommer nu med uppgifter om Carcillos och Taylors vittnesmål.

De är förskräckliga.

Spelarna uppger att de vid flertalet tillfällen, tillsammans med andra rookies, blivit tvingade att masturbera inför sina lagkamrater och coacher. De vittnar också om att de tvingats till att engagera sig sexuellt med djur.

Carcillo och Taylor påstår också att de ska ha blivit påtvingade mängder av alkohol, men även droger.

Däremot har ännu inga av anklagelserna kunnat bevisas, rapporterar thehockeynews.com.

Daniel Carcillo, som under rättegången berättar att han blivit traumatiserad av det han fått gå i genom, har som sin absolut tyngsta merit i karriären vunnit Stanley Cup tillsammans med Chicago Blackhawks. Innan dess spelade han bland annat fyra säsonger i Sarnia Sting i Ontario Hockey League och det var under den tiden som övergreppen skulle varit som flest.

ANNONS

Efter sin aktiva karriär har Carcillo jobbat med spelares rättigheter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS