Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Chockförlusten ska få Frölunda på rätt väg

Linköping hade viljan. Då åkte också bottenlaget med tre poäng från Scandinavium – och nu ska den chockförlusten få Frölunda på rätt väg.
– Det här blir en viktig match att analysera. Vi hade sagt en sak – och gjorde precis tvärt om, suckar Nicklas Lasu i Frölunda.

En lysande insats mot Färjestad i helgen kröntes av Joel Lundqvists mål nummer 237 i Frölundas tröja. Men mot bottenlaget Linköping var den insatsen som bortblåst.

Eller åtminstone glömd.

Frölunda kom visserligen ut i Scandinavium och dominerade chansbilden, men när både skärpa och lust att smutsa ner sig saknades?

LÄS MER: Bröderna som är Frölundas enda publik i Scandinavium

Ja, då gjorde Linköping första målet – av nyss värvade transatlanten Tyler Morley från Skellefteå AIK.

– Det finns en klokskap i sättet som Linköping spelar på som gör det jävligt svårt för oss. Vi får föra en match på ett sätt som vi inte är vana vid. Vi har jättemycket puck, har mycket tid i anfallszonen – men den mesta tiden tillbringas efter sargerna. Vi blir fastklämda och har korta anfall, säger Frölundas coach Roger Rönnberg besviket.

Assisterande kaptenen Nicklas Lasu är inne på samma sak i analysen efter match.

– Det är extra surt i dag, för vi pratade om precis vad vi skulle göra. Hur vi skulle få våra chanser. Så går vi ut och gör precis tvärt om ...

Mål i powerplay för Frölunda – trots allt

Frölundas spel i numerärt överläge har hackat genom säsongen – och det såg också idéfattigt, långsamt och tafatt ut mot Linköping.

Ändå var det i den spelformen som kvitteringen kom.

Stefan Elliott laddade bössan – och hittade in med ett slagskott bakom Niklas Lundström, som står i väntan på nyvärvade David Rautio från Luleå Hockey.

Men Linköping skulle återigen ta ledningen.

Och målet visade precis vad Frölunda saknade i den här matchen: En vilja att ta en smäll framför mål och en vilja att skita ner sig med grovjobb.

LÄS MER: Johan Sundström tillbaka efter covid-19

Tyler Morley passade, Andrew Gordon kastade sig fram för att avsluta – och hittade därmed krysset bakom Niklas Rubin.

Frölunda saknade jävlaranamma

1–2-målet blev också matchavgörande och assisterande kaptenen Nicklas Lasu fortsätter:

– Det blir en viktig match att analysera. Varför vi gör precis tvärt om mot vad vi kommit överens om. Vad som tvingar oss att ta helt fel beslut – när vi ändå pratat om vad som skulle bli nycklarna i den här matchen ...

Roger Rönnberg är inne på samma spår.

– Det känns inte som vi riktigt förstår hur tight och svårt det skulle bli att skapa målchanser mot Linköping. Jag är jäkligt besviken på att vi inte kan se bättre ut. Det skulle vara kul om vi kunde göra några matcher i rad på ett bättre sätt. Jag brukar säga att vi ska lära oss läxan och gå vidare – och här finns det verkligen en läxa att lära sig. Det är när motståndaren inte ger oss öppna lägen och ytor ... så behöver vi lära oss att föra en match. Att verkligen diktera tempo och fart – och kunna skapa mycket, mycket mer mot deras mål!

LÄS MER: Henrik Lundqvists fantastiska hockeyresa – från Järpen till Manhattan

Hur kan det skilja så oerhört i kvalitet från Karlstadbesöket i lördags – och den här insatsen?

– Det här laget försvarar totalt sett bättre än Färjestad. Utmaningen mot Linköping är tuffare, för Färjestad är ett spelskickligt lag som vill spela med pucken och bjuder upp till dans. Det får vi ingen hjälp med i dag – när vi möter ett tålmodigt defensivt lag som spelar på ledningen. Det är ungefär samma som när vi mötte Luleå och fick ett 0–2-underläge. Här har vi nåt att titta på som vi behöver lära oss innan slutspelet, säger Roger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.