Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

CHL ställer in säsongen

CHL-säsongen ställs in helt på grund av spridningen av coronaviruset, det meddelar organisationen i ett pressmeddelande.

Frölunda är regerande mästare i CHL (Champions Hockey League) men laget får inte chans att försvara titeln i vinter. Organisationen runt turneringen meddelar i ett pressmeddelande att hela säsongen ställs in till följd av coronapandemin.

– Sammantaget var CHL:s styrelse tvungen att komma fram till det mycket svåra beslutet att säsongen 2020-21 inte kan hanteras sett både ur ett operativt och ett ekonomiskt perspektiv, säger CHL-chefen Peter Zahner i pressmeddelandet.

I början av september meddelade man att premiären skulle skjutas upp och att formatet för säsongen 2020-2021 skulle förändras så att turneringen skulle kunna genomföras på ett smittsäkert sätt men nu väljer man alltså att ställa in helt.

”Styrelsen fick ta detta tuffa beslut eftersom den generella situationen i Europa inte har förbättrats”, skriver man i pressmeddelandet.

Frölunda: ”Full respekt”

Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler kommenterar beskedet på klubbens hemsida:

– Tråkigt, men samtidigt har vi full respekt för situationen. Och är inte jätteöverraskande.

Han fortsätter:

– Att vi inte får jaga en ny titel är sekundärt, men det är tråkigt för oss och för våra fans som sett fram mot de internationella utbytet och matcherna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.