Casey Wellman: ”Vi måste vara mer desperata”

ANNONS
|

0–3 i Skellefteå Kraft Arena betyder 1–3 i matcher för Frölunda. Den som inte missade samtliga mattelektioner från första klass och uppåt förstår att chansen att indianerna spelar semifinal kunde varit större. Men Joel Lundqvist har inte gett upp hoppet om att kunna försvara guldet från i fjol.

– Det är först till fyra. Man kan gå olika vägar dit, säger han.

Vände mot Luleå

Han var en av spelarna som var med och vände ett liknande scenario 2015. Då var det Luleå som hade matchboll – men Frölunda krånglade sig ut ur vad som såg ut att vara ett omöjligt läge.

– Vi som var med då får sprida det. Det gäller att vi ser framåt. Vi måste upp i vissa delar. Det krävs mer av oss. Men det är först till fyra, det har inte ändrats. Man kan gå olika vägar dit. Vi börjar med att vinna på lördag så kan de börja fundera litegrann, säger Joel Lundqvist.

ANNONS

”Chansen finns där”

Även Henrik Tömmernes och Casey Wellman har varit med och vänt på liknande underlägen.

– Vi måste vara mer desperata. Det ska vi börja med på lördag. Alla måste vara starka i vår zon, jobba hårt och skapa returer. Vi ska spela 60 minuter och vara helt desperata, säger amerikanen.

– Det gäller att komma ut och göra rätt saker direkt i första perioden, första bytet i Scandinavium. Jag har varit med och vänt den här typen av underläge flera gånger. Chansen finns där, säger Henrik Tömmernes.

Med en seger på lördag knappar Frölunda in det nu nästan ointagliga försprånget. För självförtroendets skull ska spelarna nog undvika att kolla upp statistiken. Endast fyra gånger har ett lag lyckats hämta upp underläge 1-3 i slutspelet – nu måste Frölunda upprepa bedriften från 2006 och 2015 för att ta sig vidare.

ANNONS