Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Carlsson klev fram mot Oskarshamn – efter struliga tiden

Patrik Carlsson, 33, klev fram för Frölunda mot nästjumbon Oskarshamn och hängde dit två kassar i 5-1-segern – efter en minst sagt strulig period för forwarden.
– Man vill spela sin bästa hockey ju närmare slutet på säsongen man kommer, säger han.

Det såg ut att bli en tuff kväll för Frölunda hemma mot Oskarshamn i Frölundaborg. Under första halvan av den första perioden var det Johan Mattsson som var bäst i hemmalaget och räddade flera klara lägen.

Men när Patrik Carlsson läste en dålig passning skulle det rassla till bakom debuterande Daniel Rosengren.

– Jag såg att deras backar var stillastående och jag försökte sträcka på mig där och lyckades precis få in den, säger han.

Lite som hockeyns motsvarighet till fotbollens tåpaj?

– Haha! Ja, han var sugen på att nå den där men jag kände att om jag bara får upp pucken så har jag en god chans!

Hyllar lagkamraten: "Ligans bästa"

Joel Mustonen utökade till 2–0 innan det var dags för Patrik Carlsson att kliva in i huvudrollen igen. Efter en öppnande passning av Ryan Lasch var det öppet mål och 3–0 var ett faktum.

– Han är ligans bästa spelare på det där. Det är en magisk passning och det gäller bara att göra sig redo, säger Carlsson.

Hur är det att kliva fram och bli lite hjälpte?

– Det är klart att det är kul att göra mål. Det är många viktiga poäng på spel nu och det var skönt med en seger. Det är skönt att vara med och bidra.

Det skulle sluta med 5–1 för Frölunda efter att Brandon Gormley och Samuel Fagemo utökat innan Tyler Kelleher kunde tröstmåla för gästerna.

– Alla poäng är grymt viktiga nu! Det är bara att kolla på tabellen och ser hur jämnt det är. Nu åker vi på en roadtrip här med två raka bortamatcher och det här var verkligen en skön start på veckan, säger Patrik Carlsson.

Carlsson har hittat formen efter struliga tiden

Den nu 33-årige forwarden har lite i skymundan av lagets stora stjärnor haft en stark säsong och är med i toppen av lagets interna poängliga.

– Det har känts bra tycker jag på sistone, det går framåt, säger han och fortsätter:

– Både som lag och individuellt så vill man spela sin bästa hockey under slutet av säsongen. Det måste man kunna göra om man ska gå långt.

Det känns som du har hittat formen också?

– Ja, det känns bra nu. Det var ju lite struligt med magsjuka och sådär. Barnen var sjuka och sen åkte jag på det själv och det var väl två och en halv vecka där det var lite strul. Men nu kan vi blicka framåt.

Hur konserverar man formen så man är som bäst i slutet av säsongen?

– Det är inte så att vi försöker konservera formen till slutet utan vi försöker hela tiden göra vår bästa match för säsongen och ta steg framåt hela tiden. Det är en lång säsong och förhoppningsvis kan vi spela vår bästa hockey nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.