Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Jussi Nukari
Bild: Jussi Nukari

Carl Klingberg bjöd på drömmål mot Ryssland

Carl Klingberg bjöd på en delikatess till straff mot Ryssland – precis som han gjorde i schweiziska ligan för en vecka sedan.
– Det var tur att målvakten inte sett den på Twitter, säger Zugforwarden efter matchen. .

Efter en tung premiärförlust (1–3) mot Tjeckien hoppades förbundskapten Johan Garpenlöv att hans Tre Kronor skulle kunna studsa tillbaka i när Ryssland väntade i Karjala cup.

Men det började skakigt och ett offensivt skickligt Ryssland kunde trycka tillbaka svenskarna och vinna den första perioden med 2–0, samtidigt som man ledde skottstatistiken med överlägsna 15–5.

Men de blågula herrarna skulle få en chans att hitta tillbaka i matchen efter att Konstantin Okulov rivit ner Michael Lindqvist som var fri framför mål.

Domaren dömde straff och Johan Garpenlöv valde då att skicka fram Frölundafostrade Carl Klingberg som gjort comeback i landslaget efter otäcka nackfrakturen.

LÄS MER: Bröt nacken – nu är han tillbaka i landslaget

Bjöd på drömstraff

Lerumssonen tog inte bara tillvara på chansen. Han bjöd dessutom på en riktigt delikatess när han, på Datsyuk-manér, fintade bort Igor Bobkov och la pucken i öppen kasse.

– Jag gjorde den förra helgen i schweiziska ligan så det var tur att målvakten inte sett den på Twitter, säger Zugforwarden efter matchen.

Därmed visade Carl Klingberg att han är mer än bara en hårt jobbande forward, han har ett par mjuka handleder med.

– Det är kul att få visa upp den sidan också, även om den andra sidan av mig är en starkare kandidat till att göra bra grejer för laget.

Matchen gick till straffläggning efter en stark upphämtning av Tre Kronor, som kvitterade till 4–4 i slutminuterna, samt mållöst övertidsspel.

Under straffläggningen, som vanns av ryssarna, fick Klingberg återigen chansen – två gånger om dessutom. Men kammade noll.

Han valde heller att testa finten som funkat så bra tidigare.

– Det måste finnas ett överraskningsmoment, så hade jag gjort den igen hade nog målvakten haft mig, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.