Leksands tränare Björn Hellkvist.
Leksands tränare Björn Hellkvist. Bild: FREDRIK KARLSSON

Busshaveri för Leksand inför mötet med Frölunda

Imorgon är det kvartsfinal mellan Frölunda och Leksand inför CHL. Redan idag reser bortalaget mot Göteborg, men bussen har slutat fungera.
– Vi kommer inte vidare, säger Leksands tränare Björn Hellkvist till Hockeynews.se.

ANNONS
|

Att åka buss är en stor del i vardagen som elithockeyspelare. Men att sitta i en buss som står still hör inte till vanligheterna. När Leksand under måndagen reser mot Göteborg har deras buss slutat fungera. De står stilla och inväntar en ny buss.

Något som Hockeynews.se var fört med att rapportera om.

– Vi står mitt i Värmland någonstans. Det är mörkt och blött och typ två plusgrader. Vi kommer inte vidare med den här bussen. Vi måste få hit en annan buss på något sätt, men det kommer att ta några timmar, säger Björn Hellkvist till sajten.

ANNONS

Senare rapporterade Sportbladet att en ny buss var på väg. Men totalt beräknas Leksandlaget bli stillastående i drygt två timmar, utan elektricitet på bussen.

– Det börjar bli jävligt kallt, säger tränaren Björn Hellkvist till Sportbladet.

Han är dock inte orolig att laget ska påverkas negativt inför matchen mot Frölunda. Och om man ska tro Hellkvist verkar inte spelarna särskilt störda av busshaveriet.

– De sitter där uppe med sin Nasa-teknologi. Det har säkert inte ens märkt att vi stannat, säger han till Sportbladet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS