Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MAXIM THORE
Bild: MAXIM THORE

Brynäs bekräftar: Två spelare misstänkta för våldtäkt

Två spelare i Brynäs misstänks för våldtäkt, det bekräftar klubben på sin hemsida.
”Det är helt oacceptabelt och Brynäs tar kraftigt avstånd från de brottsliga handlingar våra spelare anklagas för”, skriver man i ett uttalande.

En spelare i Brynäs har sedan en tid tillbaka suttit häktad, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och misshandel. Nu meddelar klubben att ytterligare en spelare i laget misstänks för våldtäkt.

Enligt Sportbladet ska den sistnämnda överlämnat sig själv till polisen efter att han nyligen blivit efterlyst.

Nu går Brynäs själva ut på sin hemsida och bekräftar att två spelare i laget misstänks för våldtäkt.

”Just nu sitter två av våra spelare anhållna misstänkta för brott som är totalt oförenliga med klubbens värdegrund och allt det vi står för som förening.

Det är helt oacceptabelt och Brynäs tar kraftigt avstånd från de brottsliga handlingar våra spelare anklagas för. Det har vi sett som en självklarhet och om våra handlingar och den senaste tidens tystnad från föreningen har skapat missuppfattning kring detta så ber vi om ursäkt för det.

Framför allt till brottsoffren”, skriver klubben.

Spelarna har tagits ur tjänst

Vidare berättar klubben att båda spelarna har tagits ur tjänst. Samt att man ska se över sin värdegrund och göra mer i arbetet mot mäns våld mot kvinnor. Brynäs skriver att man varit i kontakt med RF SISU, Svenska Ishockeyförbundet, en mansjour och en kvinnojour.

”Skulden ska ligga där den hör hemma – hos gärningsmännen, om de befinns skyldiga. Men, vi kan aldrig ducka för att vi som arbetsgivare självklart har ett stort ansvar i frågan.

Tyvärr är mäns våld mot kvinnor ett samhällsproblem som finns i alla yrkesgrupper och samhällsskikt, uppenbarligen även hos oss.

Machokultur och mansdominerade normer hör inte hemma i framtidens hockey. Sporten ska vara öppen och inkluderande, för alla.”

Det finns inga uppgifter på att de misstänkta våldtäkterna hänger ihop.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.