Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Biljettpriset rusar när Henkes tröja ska hissas

Henrik Lundqvist, 39, ska skrivas in i historieböckerna och få sin tröja hissad i Madison Square Garden. Intresset för ceremonin är enormt och biljettpriserna till matchen har rusat i höjden.

För en dryg månad sedan meddelade en av Sveriges största hockeyspelare genom tiderna, Henrik Lundqvist, att han lägger såväl plock som stöt på hyllan. Beslutet meddelade han på en känslosam presskonferens på samma plats där elitkarriären tog fart, Scandinavium.

LÄS MER: Henrik Lundqvists annorlunda liv efter karriären

För en tid sedan meddelade också New York Rangers att man kommer hylla målvaktsgiganten, och föreviga han insatser i klubben han tillhört under 15 säsonger. Henrik Lundqvist tröja ska hissas i taket på Madison Square Garden.

Datumet för ceremonin är den 28 januari, när Rangers tar emot Minnesota Wild.

"Jag ser väldigt mycket fram emot att komma tillbaka till platsen som har betytt så mycket för mig i mitt liv. The Garden vi ses den 28 januari!", skrev Lundqvist på Twitter när datumet förkunnades.

Önskade att få ha brorsan på plats

Inför ceremonin hade målvaktslegendaren en önskan – att få ha sin tvillingbror Joel på plats i arenan. Ett önskemål Rangers tillsammans med Frölunda såg till att infria.

– Vi har tillsammans med Rangers försökt hitta det mest passande datumet – och det har inte varit ett helt lätt pussel att lägga. Det har var svårt att få det helt perfekt, men vi har hittat en gångbar lösning och jag är tacksam att Frölunda har gett mig möjligheten att vara vid den här unika händelsen, har Joel Lundqvist tidigare sagt till GP.

LÄS MER: Rangers hissar Lundqvists tröja i januari

Biljettpriset rusade

Snabbt efter att datumet för ceremonin förkunnades rusade biljetterna till matchen i pris. På olika försäljningssajter ökade priset från drygt 1700 kronor till knappt 9000 kronor på bara några minuter.

Enligt New York Post varierar priserna nu mellan drygt 6000 kronor upp till hisnande 96 000 kronor på vissa ställen.

För att addera extra krydda till den stora hyllningen kommer Lundqvist goda vän, Mats Zuccarello, att befinna sig på arenan. Dock iklädd Minnesotas matchställ, eftersom han spelar för bortalaget under kvällen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.