Bilden som oroar Frölunda – Mattsson lämnar träningen

Han har startat sex raka matcher för Frölunda. Inför ödesmötet med Malmö tvingades dock Johan Mattsson, 27, lämna isen efter att ha krockat med en lagkamrat.
– Jag kommer inte säga någonting, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

I de sex senaste matcherna för Frölunda har Roger Rönnberg valt att ställa Johan Mattsson mellan stolparna. En tydlig signal om att det är "Mattan" som han kallas i Frölunda som är Rönnbergs etta när den här säsongen ska avgöras.

Ett förtroende som givetvis uppskattas hos målvakten själv.

– Det är skönt att ha det förtroendet och bevisa att man är bra, sa han nyligen.

LÄS MER: Mattsson tackar för förtroendet: "Skönt att bevisa"

Efter förlängningsförlusten mot HV71 på lördagen halkade Frölunda efter Djurgården, som just nu innehar den sista kvartsfinalplatsen. Med två matcher kvar av grundserien tyder mycket på att Frölunda får spela play in för att nå slutspelets senare stadier. Då kommer alla spelare behövas – däribland målvakten Johan Mattsson.

ANNONS

LÄS MER: Från ett riktigt helvete – till solsken hos familjen Mattsson

Under måndagens träning, den sista innan mötet med Malmö där Frölunda alltså fortfarande har chansen att nå en direktplats till kvartsfinalerna var olyckan framme. Under en spelövning fick Johan Mattsson rejält ont efter att ha fått Johan Sundström över sig.

Målvakten låg kvar på isen en bra stund medan han fick hjälp av lagets naprapat, Martin Söderblom och målvaktstränaren, Kristoffer Martin.

Medan lagkamraterna fortsatte att träna på andra sidan av isen lämnade Johan Mattsson träningen och försvann ner i omklädningsrummet.

Roger Rönnberg kommenterade skadeläget för målvakten efter träningen:

– Jag såg inte smällen och har inte pratat med honom. Vi får se. Jag kommer inte säga någonting nu.

I Mattssons frånvaro blir det Niklas Rubin som får vakta kassen igen för Frölunda.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS