Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: CARL SANDIN

Besvikelsen i Frölunda efter tappet mot Skellefteå

Underläge med 0–2 och en tung uppförsbacke. Då hämtade Frölunda ikapp till 2–2 bara för att återigen hamna i underläge. Något som får veteranen Simon Hjalmarsson att ryta till.
– Det får inte ske, säger han.

Det var Skellefteå som började bäst i Scandinavium och som skulle sätta stopp för Frölundas svit på fyra raka segrar på hemmais. Albin Eriksson och Andreas Wingerli gjorde både 1–0 och 2–0 för Skellefteå.

Något som fick Roger Rönnberg att kritisera laget.

– Jag tycker att vår motor hackar lite. Vi är segstartade när vi kommer ut men efter tio minuter blir det en jämn match innan vi tar över i andra och tredje. Vi har haft matcher där vi spelat mycket sämre men ändå vunnit. Nu är det effektiviteten som gör att det sitter en ledsen tränare här, säger han.

Ryan Lasch skulle bjuda på ett trollerinummer med ett par snabba dragningar och ett dragskott i krysset bakom Gustaf Lindvall. Men amerikanen var ändå besviken efter matchen – då Frölunda kammade noll.

– Man önskar ju att vi hade haft tre poäng, alla är besvikna över det. Jag känner ändå att vi kunde ha vunnit, vi hade chanserna men det gick inte vår väg. Det var en skum match, båda lagen var ganska bleka och inget lag hade egentligen energi, säger han.

LÄS MER: Frölundas hemmasvit över – stannade på fyra

Kortvarig glädje

Trots underläge med 0–2 skulle det stå 2–2 på jumbotronen i Scandinavium. Detta efter att Simon Hjalmarsson fått öppet mål efter ett skott och tryckt in kvitteringen.

Glädjen blev dock kortvarig för Frölunda och Simon Hjalmarsson.

Albin Eriksson skulle hålla sig framme på nytt och peta in segermålet när han fick stå ohotad framför Johan Mattsson.

– Vi har lite för många dippar och då slarvar vi för mycket. Vi jobbar oss tillbaka och jobbar stenhårt och får 2–2 och är på gång. Sen kommer 3–2 direkt och då är det tufft att komma tillbaka med fyra minuter kvar. Det är extra surt att jobba sig tillbaka och sedan släppa det direkt. Samtidigt får man lite vad man förtjänar och vi var inte hundra procent, säger Simon Hjalmarsson och fortsätter:

– När vi ligger under med 0–2 så ger vi oss fan på att vi ska ta oss tillbaka. Alla krigar för fullt och sen när vi väl är tillbaka och ikapp så är känslan att nu jäklar har vi energi här. Sen slarvar vi bort det ... du får inte göra det direkt efteråt. När vi har 2–2 så får vi ju energi och vi kan inte bara ge bort mål. Det är otroligt viktigt och man får inte slarva där. Visst, en puck kan studsa fel eller så men vi kan inte tappa ytan framför mål som är den viktigaste ytan. Vi pratar om det dagligen, att klubborna ska bort och ingen ska få stå där. Sen kan han ändå stå där, ta emot pucken och sedan skjuta. Det där får bara inte ske. Det är slarvigt och riktigt trist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.